dinsdag 10 april 2012


10 april longpunctie en longspoeling
In het WKZ te Utrecht 

Om 8.30 uur waren we in het ziekenhuis, waar we eerst moesten bloedprikken. Het bloedprikken gaat steeds beter. Ik ben echt trots op je hoe je het doet.
Om 9.30 u zijn we op de afdeling en krijgen we een vraaggesprek en rondleiding op de afdeling giraf. We doen wat spelletjes en testen de TV en internet.
Om 13.15 krijg je een operatieschort aan en wordt je met je bed naar de CT-scan gereden.
Om 13.30 u lig je in de CT-scan, waar de longpunctie plaats vindt. Op het laatste moment is toch besloten om ook een longspoeling te doen.
Om 14.45 u kom je uit de CT-scan en word je naar de uitslaapkamer gereden.
Om 16.30 u kom je terug op je kamer.
Je hebt niet veel pijn. Alleen bij dieper ademen doet het pijn.
Je vraagt meteen om een broodje fricandel. Je hebt de hele dag nog niet gegeten en 's ochtends zei je al dat je na de operatie een broodje fricandel wilde.
Na een beetje drinken word je niet misselijk, na een koekje word je niet misselijk, dus eis je je broodje fricandel op !!!

Je hebt hem helemaal opgegeten.... 
 en niet misselijk geworden....
Je probeerd met vriendinnen te facetimen, maar het netwerk doet het niet goed.

Om 18.15 u ben je zo moe en val je in slaap. Na een half uurtje krijgt de arts je moeilijk wakker voor een controle. Je merkt hier dan ook weinig van.
Om 20.00 u wordt er een foto gemaakt om te kijken of er geen luchtopeenhoping zit tussen de longvliezen. Dit kan namelijk in de loop van de nacht een klaplong veroorzaken.
Je hangt zoals je op de foto ziet aan de monitor om je goed in de gaten te houden. Via het infuus krijg je zoutoplossing.
Misschien krijgen we morgen al de eerste uitslagen. De andere uitslagen krijgen we verspreid over aankomende twee weken.
Om 21.00 uur krijgen we te horen dat de foto er goed uit ziet. Goed nieuws dus!!!

Welterusten......... 

8 opmerkingen:

  1. Hey moppie (en natuurlijk ook de rest),
    ben blij te lezen dat je geen pijn hebt en dat alles goed gegaan is. En dat je lekkere trek hebt............... broodje frikandel!!
    Je zult nu wel lekker slapen......... Brian probeert morgen wel even met je te facetimen. Dikke kus van ons alle.........
    Veel liefs Monique

    ps Juul voor jou heb ik ook nog iets klaar liggen, misschien kun je het meenemen voor kamp.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anemone,

    Wat een leuk weekend heb je weer gehad! Naar Neeltje Jans. Leuk hoor! En wat zien de foto's er mooi uit. Wij kunnen jullie dag zo helemaal volgen.

    En nu weer in het ziekenhuis. Wel een verschil hoor.

    Wat knap dat het bloed prikken nu al veel beter gaat! Geweldig, maar ook heel fijn voor jou én voor papa en mama natuurlijk.
    Viel de operatie mee of heb je alleen maar lekker liggen slapen en er niets van gemerkt? Ik hoop dat je weer snel opgeknapt bent en weer snel naar huis mag!

    Liefs,
    Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Anemone,

    Goed te lezen dat het vandaag allemaal goed is gegaan. En dat we je op de foto alweer kunnen zien met een broodje frikandel!!!! Hoop dat je vannacht lekker slaapt. Nina probeert je morgen wel even te facetimen. Mocht dat niet lukken, dan schrijven we weer iets op je blog. Veel liefs van ons allemaal.

    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Anemone,

    Gelukkig heb je goed nieuws gekregen!!
    jammer dat ik me ipod ben vergeten thuis in Zeeland want anders konden we misschien ook wel even facetimen..
    Ik heb wel een vraagje, mag er bezoek komen?
    Ik ben namelijk vrijdag al best vroeg klaar met school (12uur) en vanaf Rotterdam is Utrecht niet zo heel ver.. Dus als je bezoek mag hebben en je het leuk zou vinden wil ik wel langs komen!

    Groetjes,
    xxx Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Moon,

      Fijn dat dit gedeelte er weer op zit en dat het naar omstandigheden goed met je gaat. Hopelijk blijft het zo en mag je snel weer naar huis. Wat een verwennerij zo'n broodje frikandel. Heb je wel verdient hoor! Ik hoop dat het vandaag allemaal een beetje meezit in het ziekenhuis, veel sterkte. angelique

      Verwijderen
  6. Lieve Anemoon,
    Wat ben jij toch een kanjer. Ik ben reuze blij voor je dat je weer thuis bent en alles weer goed hebt doorstaan. Wat ik echt helemaal te gek vind is dat je eetlust echt te gek is. Wie eet er nou een broodje fricandel als je net uit de narcose komt. JIJ dus!! Heel veel liefs en groetjes van je overbuurtjes Ingrid en Eric

    BeantwoordenVerwijderen