dinsdag 10 april 2012


10 april longpunctie en longspoeling
In het WKZ te Utrecht 

Om 8.30 uur waren we in het ziekenhuis, waar we eerst moesten bloedprikken. Het bloedprikken gaat steeds beter. Ik ben echt trots op je hoe je het doet.
Om 9.30 u zijn we op de afdeling en krijgen we een vraaggesprek en rondleiding op de afdeling giraf. We doen wat spelletjes en testen de TV en internet.
Om 13.15 krijg je een operatieschort aan en wordt je met je bed naar de CT-scan gereden.
Om 13.30 u lig je in de CT-scan, waar de longpunctie plaats vindt. Op het laatste moment is toch besloten om ook een longspoeling te doen.
Om 14.45 u kom je uit de CT-scan en word je naar de uitslaapkamer gereden.
Om 16.30 u kom je terug op je kamer.
Je hebt niet veel pijn. Alleen bij dieper ademen doet het pijn.
Je vraagt meteen om een broodje fricandel. Je hebt de hele dag nog niet gegeten en 's ochtends zei je al dat je na de operatie een broodje fricandel wilde.
Na een beetje drinken word je niet misselijk, na een koekje word je niet misselijk, dus eis je je broodje fricandel op !!!

Je hebt hem helemaal opgegeten.... 
 en niet misselijk geworden....
Je probeerd met vriendinnen te facetimen, maar het netwerk doet het niet goed.

Om 18.15 u ben je zo moe en val je in slaap. Na een half uurtje krijgt de arts je moeilijk wakker voor een controle. Je merkt hier dan ook weinig van.
Om 20.00 u wordt er een foto gemaakt om te kijken of er geen luchtopeenhoping zit tussen de longvliezen. Dit kan namelijk in de loop van de nacht een klaplong veroorzaken.
Je hangt zoals je op de foto ziet aan de monitor om je goed in de gaten te houden. Via het infuus krijg je zoutoplossing.
Misschien krijgen we morgen al de eerste uitslagen. De andere uitslagen krijgen we verspreid over aankomende twee weken.
Om 21.00 uur krijgen we te horen dat de foto er goed uit ziet. Goed nieuws dus!!!

Welterusten.........